Juni is Schuttersmaand in Ittervoort

In de weekenden van 18+19 Juni 2016 & 26 Juni 2016 zal Ittervoort in het teken staan van twee schutters weekenden, georganiseerd door onze vereniging.


Zaterdag 18 Juni 2016
Op deze openingsdag van beide schutters weekenden zal de traditionele Leudal Beker plaats vinden.
Tijdens deze dag zullen alle Schutterijen van de Gemeente Leudal acte de présence geven tijdens een spannende schietwedstrijd, waar sport, verbroedering en gezelligheid centraal staat.


Zondag 19 Juni 2016
Tijdens deze dag heeft onze vereniging de eer het 378e Bond Schuttersfeest van de Weerter Schuttersbond Eendracht Maakt Macht (EMM) te organiseren.
Gedurende deze feestelijke dag zal een bonte stoet van historisch geklede schutterijen en gilden door de straten van Ittervoort marcheren, vooraf gegaan door Fanfare Concordia.
Vervolgens zullen er diverse bij-wedstrijden plaatsvinden alvorens er een start wordt gemaakt met het wedstrijdschieten.
Onder de bij-wedstrijden vallen onder andere vendelen, mars wedstrijden door de verscheidene muziekkorpsen, exercitie wedstrijden en de beoordeling van de diverse konings- en keizersparen.


Zondag 26 Juni 2016
Hetzelfde programma staat gepland voor 26 Juni, echter dan zullen de 11 Dekenale schuttersverenigingen deelnemen aan het jaarlijkse Dekenale Schuttersfeest.
Alle deelnemers zijn sinds oudsher aangesloten bij het Dekenaat Thorn en komen uit de regio Roermond en Weert.
Beide weekenden zullen plaats vinden aan de Eindstraat, gelegen aan de rand van de dorpskern van Ittervoort.

U bent van harte welkom tijdens  deze spectaculaire weekenden!

Tot ziens biej de Sjötte van Ittervoort!

Ittervoort