Update: Har van de Vondervoort schiet zich koning!

We begonnen deze zonnige paasmaandag met de optocht; waarbij we binnen de drumband Jorg Peters hebben mogen verwelkomen, die het grootslagwerk voor zijn rekening nam; en onze koning van het afgelopen jaar (Bert Vromen) nog een maal in het middelpunt van onze vereniging hebben laten schitteren.

Gevolgd door een goedverzorgde paasbrunch wordt deze dag dikwijls aangegrepen voor het brengen van aubade’s en de jaarlijkse huldigingen voor het behalen van speciale en/of bijzondere prestaties.

Dit maal hadden we de huldiging van maar liefst 7 jubilarissen, die door de voorzitter van de bond EMM (Theo Looymans) beëdigd werden; te weten in zilver: Roy Huijskens, Hennie Hurkmans, Mia Greefkens; en een 40 jarig jubileum voor: Jan van den Heuvel, Jan Greefkens, Herman Meijster, Jac Kuijpers. Proficiat allen!!

Ook de “officiële” onthulling van een gedenksteen, die we als eer en dank geplaatst hebben, behoort toe aan deze dag. Een gedenksteen die niet alleen ter nagedachtenis aan de leden die ons ontvallen zijn is geplaatst, maar ook voor onze leden die de mooie tijden met deze schuttersvrienden willen blijven kunnen herinneren.

Bij de dames waren er 9 die na het openingsschot van titel verdedigster Marlène van den Heuvel voor KONINGIN 2014 gingen. Na 88 schoten lukte het Agnes Hurkmans om in een spannende finale de vogel naar beneden te halen.

Bij het koningsschieten deed zich dit jaar een speciaal voorval plaats. Bert Vromen bevond zich in de positie dat hij zich voor de derde keer op rij koning kon schieten. In zo’n geval wordt de Koning tot Keizer verheven; een ere-functie die hij in principe tot aan het einde van zijn dagen behoudt.

Maar de concurrentie is hard en meedogenloze, want met 14 deelnemers werd de strijd rond de klok van 3 uur gestart. Bert schoot met alle passie en toewijding die hij in zich had om het succes van afgelopen jaren te prolongeren, maar het mocht niet baten; geheel onverwacht vloog de vogel in ronde 8 met het schot van onze voorzitter naar beneden.

Met 93 schoten is Har van de Vondervoort degene die komend jaar het koningszilver mag dragen. Har veel succes!!

Foto’s zijn hier te zien.