Koningschieten 2016

Flyer Koningschieten Ittervoort 2016

Elk jaar vindt op 2e Paasdag het Koningschieten plaats. De leden van de schutterij strijden dan middels een schietwedstrijd om de titel Koning / Koningin van de vereniging
 
Voor alle niet-leden is er de kans om te ervaren hoe het is om met een zware schuttersbuks te schieten en voor Dorpskoning(in) te strijden.
 
Schietervaring is helemaal niet nodig, onder deskundige leiding van onze schietmeesters kunt u gratis deelnemen aan deze wedstrijd en kans maken op het prijzengeld van €100,- voor de winnaar als Dorpskoning(in).
 
Inschrijven kan tot 15:00 uur aan het schutterslokaal van Drumband-Schutterij St. Margaretha, waarna de wedstrijd van start zal gaan.
 
Onze vereniging is lid van de Schuttersbond EMM uit Weert en is dit jaar tevens aan de beurt om de organisatie van één Bondschuttersfeest en het Dekenaalschuttersfeest van dekenaat Thorn te verzorgen.
 
Deze evenementen vinden plaats op zondag 19 en 26 Juni op de Feestlocatie achter de Veldstraat.
 
Op deze dagen komen een groot aantal verenigingen uit de regio deelnemen aan de optocht(en), schoonheidswedstrijden en later op de middag ook schietwedstrijden.
 
Zij zullen Ittervoort in een feestelijke stemming brengen, waarbij wij u dan ook van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn, onze collega verenigingen te komen bewonderen / aan te moedigen; en een kijkje te komen nemen in de feesttent.