OLS Loting bekend

Op zondag 7 juli zal het OLS 2024 Beekdaelen plaatsvinden. Een belangrijk onderdeel van deze dag is de optocht. Om de volgorde van de schutterijen in de optocht te bepalen, vond op donderdag, 28 maart de loting plaats in Kasteel Doenrade.

Vanaf 19u30 werden de genodigden ontvangen waarna omstreeks 20u achtereenvolgens Ger Koopmans, voorzitter OLS 2024 Beekdaelen, en Anoesjka Koopmans, president van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie, iedereen welkom heetten.

De presentatie was in handen van voormalig L1-programmamaker Lei Meisen.

De optochtvolgorde kwam, zoals altijd, tot stand op basis van loting… Behalve voor de 9 schutterijen die instaan voor de organisatie van OLS 2024. Zij krijgen, als organisatoren, de eer om de optocht te openen met de nummers 1 tot en met 9. Hun volgorde wordt bepaald via een eigen wedstrijd – Koning der Koningen tijdens het bondsfeest van 12 mei te Doenrade – waarbij het koningspaar van de winnaar uiteindelijk op de tribune tijdens het OLS zal plaatsnemen.

Optochtvolgorde 2024

De lijst met de optochtvolgorde van de 134 deelnemende schutterijen kunt u hier downloaden.

Een overzicht van de deelnemers aan alle overige wedstrijden – exercitie, vendelen, muziek- en andere terreinwedstrijden – kunt u hier inzien.

Verder dient nog opgemerkt te worden dat enkele schutterijen de optocht gezamenlijk lopen:

  • 73. Sint Job Leuken en Sint Cornelius Swartbroek;
  • 109. Sint Petrus Kelpen-Oler en Sint Margaretha Ittervoort.