Paul Rutten kroont zich tot Koning 2015

Wat een mooie dag was het! 2e Paasdag oftewel de opening van het schuttersseizoen 2015.

Na een lange, maar mooie opvoorztocht door de kern van Ittervoort was het tijd om stil te staan bij onze overleden leden en de vlaggenceremonie waarmee voorzitter Har van de Vondervoort het seizoen voor geopend verklaarde.

Ook dit jaar hadden de dames weer voor een perfect verzorgde en overheerlijke brunch gezorgd, waarbij een welgemeend dankwoord op z’n plaats is! Super dames!

Toen iedereen min of meer uitgebuikt was konden de dames van onze vereniging schieten voor de titel Koningin 2015. Naarmate de strijd vorderde, verzamelden meer en meer toeschouwers zich onder de schietboom waar men kon aanschouwen dat Marlène van den Heuvel zich mocht kronen tot Koningin 2015 van Schutterij Sint Margaretha. Proficiat!

Na de nodige felicitaties in ontvangst te hebben genomen arriveerde Bondsvoorzitter Dhr. Looymans om onze 3 jubilarissen eens goed in het zonnetje te zetten.

Moeder en dochter Hurkmans, Agnes en Dolores Hurkmans,  zijn liefst 25 jaar lid van onze vereniging. Van harte gefeliciteerd.

Maar er zal er altijd eentje zijn welke ietsiepietsie langer bij de vereniging zit; maar liefst 60 jaar! En dat is niemand minder dan Mathieu (Thieuke) Bouwels. Een dikke proficiat met deze bijzondere mijlpaal!

Na dit ceremoniële gedeelte was het tijd voor een nieuwe wedstrijd tijdens deze dag; het schieten voor het Ittervoorter Koningschap 2015.
Alle niet-leden van binnen en buiten Ittervoort mochten meedingen naar deze felbegeerde bokaal en een prijs van liefst 100 euro.

In totaal schreven zich 7 personen in, grotendeels een mooie delegatie van Fanfare Concordia Ittervoort. Super dat jullie er waren!
Na een heroïsche strijd onder de schietboom en bloed, zweet en tranen wist Jorg Peters zich het Koningschap van Ittervoort toe te eigenen. Van harte gefeliciteerd!

Uiteraard hopen we op een succesvol vervolg in 2016 met nog meer deelnemers van buiten de vereniging, want de schutterij is er voor iedereen!

Na dit spektakel was het dan toch echt tijd voor de strijd voor Koning van de schutterij! Wie zou het dit jaar worden? Wederom Har van de Vondervoort of toch iemand anders die z’n zinnen had gezet op deze titel?

Werd het Chris? Har? René?
Nee, na een geweldig mooie strijd was het dan toch Paul Rutten die het komende jaar samen met Joke van de Vondervoort onze vereniging mag vertegenwoordigen als Koningspaar. Paul, van harte gefeliciteerd en veel succes in 2015.

Verder willen bij deze dan ook iedereen bedanken voor de aanwezigheid en hopelijk tot volgend jaar!

De foto’s zijn hier te vinden. Veel kijkplezier!